Kıbrıs, Doğu Akdeniz Havzası’nın kuzey doğusunda yer almaktadır. Akdeniz’in üçüncü büyük adası olan Kıbrıs’ın, stratejik konumu yüzyıllar boyunca tarihini ve medeniyetini şekillendirmiştir. Etkileyici ve çok çeşitli tarihi mimari yapısı, kültür mirasa sahip olan Kuzey Kıbrıs tarih boyunca birçok farklı ulusun kültürlerinden etkilenmiştir. Bu kültür zenginliği Kıbrıs’ı gözde tatil beldelerinden biri yapmakla birlikte oldukça popüler bir turistlik ülke haline getirmiştir.
Kuzey Kıbrıs Tarihi
Kıbrıs, Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Tarih boyunca birçok medeniyeti barındırmış ve her ülke topraklarında olduğu gibi bu kültürlerden etkilenmiştir. Her bir medeniyetin katkıda bulunduğu olağanüstü bir ada ülkesi haline gelmiştir. Adanın her biri köşesi tarih ile dolu olan Kuzey Kıbrıs’ın yerli halkı bu mirasa sahip çıkmakta adeta ustadır.
1960 yıllarında başlayan Rumların Kıbrıs Türklerine olan baskısı Yunanistan ve Türkiye arasında bir gerginlik yaratmıştır. İki ülke politik sorunları masada çözemeyince Türkiye askeri bu duruma müdahale edeceğini açıklamış ancak uluslararası baskılar sonucunda müdahale durduruldu. En nihayetinde yıllar süren çekişmeler ve askeri mücadele sonucunda 15 Kasım 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edilmiştir Lefkoşa, hem Kuzey Kıbrıs’ın hem de Güney’in başkenti olmuştur. Bu anlamda da oldukça etkileyici olan Kıbrıs adasını ziyaret etmek ve o tarih boyunca süre gelen bu mücadeleyi çok net bir şekilde turistlerin gözleri önüne sermektedir. Kuzey Kıbrıs halkı tarihi mirasının oldukça farkında ve tüm doğa ve kültür zenginliğine sahip çıkan eşsiz insanlardır.
İlginizi Çekebilir: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye İlişkileri!
Kuzey Kıbrıs Bayrağı Hakkında
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı şu anki hali 7 Mart 1984 yılında KKTC meclisi tarafından onaylanmış, beyaz fon üzerinde ortasında kırmızı renkli ay yıldızdan meydana gelen üstte ve altta olmak üzere iki, kırmızı, boydan boya şeritlerle oluşturulmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını ilk tasarlayan Kıbrıslı Türk ressam Emin Çizenel’dir.
Belirtilen bazı kaynaklara göre KKTC bayrağının ortasında bulunan ay yıldız Türklüğü, kırmızı renkli şeritler Kıbrıslı Rumlarla meydana gelen çatışmalarda dökülen mücadeleci Kıbrıslı Türk kanını, beyaz fon barışı, üstte ve altta bulunan kırmızı şeritlerin düz ve paralel olması ise ‘’Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar süreceğini” simgelemektedir. Tüm bunların yanında Taşkent Köyü yakınlarında dağa çizilmiş bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı bulunmaktadır. Oldukça etkileyici olan ve on iki futbol sahası büyüklüğünde olan KKTC bayrağı 1987 yılında çizilmiştir.
Bu kadar şahane bir medeniyete ve kültüre sahip olan KKTC’nin en büyük geliri doğal olarak turizmdir. Bunların yanı sıra hellim peyniri ve birçok leziz yemekleri ile meşhur olan Kuzey Kıbrıs narenciye ve zeytin ihraç etmektedir. Doğa güzelliği, masmavi deniz suları, eşsiz plajları, hizmette sınır tanımayan otelleri, ünlü restoranlarının yanında şahane Kıbrıs evleri bulunmakta ve yeni konut projeleri ile kendini emlak sektöründe de geliştirmeye ve büyütmeye devam etmektedir.
Biz Goldmark ailesi olarak sizler için Kıbrıs otelleri hakkında ayrıntılı bilgi verebilir, Kuzey Kıbrıs tatil planınızı sizler için planlayabilir, Kıbrıs satılık ev ilanları ve yatırımlar hakkında sizleri bilgilendirebiliriz.
Kuzey Kıbrıs hakkında merak ettikleriniz ve daha fazla bilgi için GoldMark web sitesini inceleyebilir aynı zamanda KKTC emlak sektörü ile tecrübelerimizden yararlanabilirsiniz.
Soru ve görüşleriniz için Gold Mark ile iletişim kurmaktan çekinmeyin.